Ugostiteljstvo 2.0 Ugostiteljstvo - program za vođenje kafića, restorana, dostave hrane i sl.
Ugostiteljstvo 2.0
DOWNLOAD
GALERIJA SLIKA
CJENIK PROGRAMA
REFERENCE
POVIJEST RAZVOJA
ČESTA PITANJA

Prodajni artikli ili normativi

Prodajni artikli su kombinacija jednog ili više artikala sa skladišta. Ako se uzme za primjer "Ožujska piva 0,5" to je prodajni artikl od jednog artikla sa skladišta dok "Bijela kava" se sastoji od više artikala kao što su mlijeko, šećer i kava. Kako bi se moglo raditi s prozorom blagajne, potrebno je prethodno kreirati prodajne artikle.

Prozor za prikaz prodajnih artikala dijeli se na dva dijela. U lijevi dio prozora se spremaju sami prodajni artikli dok je u desnom prikazano od kojih artikala se sastoji.

Kako se u lijevoj tablici mijenja fokus pojedinog reda tako u desno će se i mijenjati lista artikala koji sačinjavaju označeni prodajni artikl.

Ukoliko pojedini prodajni artikl nema dodane artikle znači ne sastoji se od ničega, tada će aplikacija taj redak popuniti žutom bojom kao upozorenje radi lakšeg pregleda ukoliko je uključena postavka "Bojaj retke tablice" u opcijama programa. Bitna stvar za naglasiti je da u lijevom prozoru dok je fokusiran neki prodajni artikl svi artikli sa skladišta koje se dodaju na desnu tablicu onda pripadaju označenom prodajnom artikli.

Popis za unos i manipulaciju normativa

Pri dnu slike možete vidjeti izračun samog troška nabave pojedinog prodajnog artikla. Ova funkcija pomaže pri izračunu prodajne cijene normativa.

Ako se pritisne gumb šifrarnik pojaviti će se mali prozor (slika) preko kojega se može dodati artikli sa skladišta. Preko prozora skladišta može se dva puta kliknuti na neki artikl te on će se automatski pojaviti u desnoj tablici ili metodom "Drag And Drop" . Desno je implementirana tražilica, koja pronalazi zadani kriterij bilo gdje u riječima pojedinog artikla. Lijevo dole su slova poredana po abecedi po prvom početnom slovu svakog artikla. Pomoću tih slova lakše je pronaći željeni artikl.

Odabir robe za normativ

Upute za rad
Blagajna
Skladište
Kupci i dobavljači
Prodajni artikli ili normativi
Inventure
Izlazni računi
Ulazni računi
Dnevni polog
Izvještaji
Alati
Opcije
Operateri
Prečaci
Kako da ...
Unos računa
Unos ulaznog računa
Prikaz broja
Zaprimanje narudžbe
Copyright © Boto projekt 2008