Ugostiteljstvo 2.0 Ugostiteljstvo - program za vođenje kafića, restorana, dostave hrane i sl.
Ugostiteljstvo 2.0
DOWNLOAD
GALERIJA SLIKA
CJENIK PROGRAMA
REFERENCE
POVIJEST RAZVOJA
ČESTA PITANJA

Operateri - prozor za manipulaciju korisnika programa

Među prvim podacima koje je potrebno unijeti u program su zaposlenici kako bi se mogli prijavljivati u sustav. Podaci se unose preko tablice ili preko gumba "Novi" gdje nam je ponuđen mali izbornik za popunjavanje polja. Kao što se vidi iz slike svaki operater ima svoju šifru koja mu služi za prijavu no svakako treba napomenuti kako lozinka pojedinog operatera nije vidljiva niti ne može vidjeti niti jedan operater.

Pri dnu slike na statusnoj traci u prostoru gdje je vidljivo tko je prijavljen u sustav, može se primijetiti da je prijavljen operater s najvišim ovlastima no ipak lozinka nije vidljiva.

Prozor za unos i manipulaciju operatera

Program radi na principu zaštite svakog pojedinog operatera što znači da je pristup programu omogućen samo korisniku koji ukuca ispravnu lozinku. Ali što ako netko zaboravi svoju lozinku. Rješenje takvog problema je u resetiranju lozinke gdje to onda ima pravo napraviti samo operater koji ima ovlasti administratora.

To se može napraviti tako da se stisne na željenog operatera desni klik te onda će se pojaviti izbornik (slika) i potrebno je odabrati naredbu "Resetiraj lozinku". Ako se lozinka resetira to znači da će se pojedinom operateru zapisati lozinka s 0000 (četiri nule) te kada će se dotični operater pokušati prijaviti u sustav prvi put nakon resetiranja, aplikacija mu neće dati da se prijavi dok ne promijeni lozinku (proces prvog prijavljivanja u sustav) u novu koja zadovoljava tražene uvjete.

Promijena lozinke

Ovlasti - dozvole za rad sa programom

Vrsta korisnika ADMINISTRATOR ŠEF SMJENE KONOBAR
Blagajna
Dnevni polog novca
Narudžbe
Pregled izdanih računa
Arhiviranje podataka
Dobavljači i kupci
Izvještaji
Porezi
Prodajni artikli ili normativi
Skladište
Šifrarnik
Ulazni računi
Inventura
Nadogradnja
Operateri
Upute za rad
Blagajna
Skladište
Kupci i dobavljači
Prodajni artikli ili normativi
Inventure
Izlazni računi
Ulazni računi
Dnevni polog
Izvještaji
Alati
Opcije
Operateri
Prečaci
Kako da ...
Unos računa
Unos ulaznog računa
Prikaz broja
Zaprimanje narudžbe
Copyright © Boto projekt 2008