Ugostiteljstvo 2.0 Ugostiteljstvo - program za vođenje kafića, restorana, dostave hrane i sl.
Ugostiteljstvo 2.0
DOWNLOAD
GALERIJA SLIKA
CJENIK PROGRAMA
REFERENCE
POVIJEST RAZVOJA
ČESTA PITANJA

Skladište robe

Skladište u svakom poslovnom sustavu smatra se kao prostor koji drži artikle koji su potrebni za rad sustava. Skladište ovisi od dva segmenta :

Ulaz su artikli koji su nabavljeni od strane dobavljača. Svaku nabavu potrebno je evidentirati putem ulaznih računa a kad se ulazni račun spremi u bazu podataka, količina na skladištu se mora povećati za spremljene artikle s ulaznih računa.

Izlaz su artikli koji su prodani. Svaki prodajni artikl se sastoji od najmanje jednog ili više artikala s skladišta s toga je potrebno voditi računa o umanjivanju količine svakog artikla od kojeg se sastoji prodajni artikal.

Skladište robe

Nakon otvaranja prozora skladišta (slika 9.20.), može se vidjeti pregled svih artikala te trenutno količinsko stanje pojedinog artikala. Samo stanje količine artikala u aplikaciji je kategorizirano na tri kategorije i to na način :

Za svaku od kategorija program će, ukoliko je postavka "Bojaj retke u tablici" u opcijama aplikacije omogućena, pozadinu retka popuniti bojom sukladno iznosu količine pojedinog artikla. Za sve artikle na skladištu koji imaju količinu veću od nule, aplikacija će redak ispuniti uobičajenom bijelom bojom. Ukoliko količina iznosi nula tada će redak biti obojan žutom bojom i kada će količina iznositi manja od nule, redak će biti obojan crvenom pozadinom.

Ova opcija omogućuje lakši pregled nad količinama pojedinih artikala na skladištu.

Lijevo dole na prozoru skladišta ugrađena je kontrola za filtriranje podataka u tablici. Podatke je moguće filtrirati sa tri kriterija, po količini pojedinog artikla, po grupi u kojoj spada te kombinacijom količine i grupe artikla tako da je moguće izvući sve željene kombinacije pretrage.

Upute za rad
Blagajna
Skladište
Kupci i dobavljači
Prodajni artikli ili normativi
Inventure
Izlazni računi
Ulazni računi
Dnevni polog
Izvještaji
Alati
Opcije
Operateri
Prečaci
Kako da ...
Unos računa
Unos ulaznog računa
Prikaz broja
Zaprimanje narudžbe
Copyright © Boto projekt 2008